Дитяча стоматологія

shutterstock_89801905Більшість дітей бояться стоматологів саме через те, що думають, що ті їм зроблять боляче. Недивно, адже в багатьох клініках лікарі не шукають правильного підходу до лікування дитячих зубів. У нашій клініці лікарі розуміють психологію дитини і роблять усе можливе, аби дитина приходила на прийом до лікаря як у гості до друга. Правильний підхід до Вашої дитини гарантує якісне лікування усіх наявних проблем, а також економію грошей та часу! Отже, які послуги ми надаємо?

 

  1. Лікуємо молочні зуби

Дитячі молочні зуби дуже вразливі та потребують ретельного догляду. Дуже часто батьки думають, що лікування дитячих молочних зубів є не зовсім доцільним, адже вони все одно вони змінюються на постійні. Таке судження є абсолютно неправильним, адже бактерії, які будуть розповсюджуватись у ротовій порожнині при ігноруванні захворювання, можуть згодом призвести до послаблення дитячого імунітету і, як наслідок, частої появи інших хвороб, необов’язково пов’язаних із ротовою порожниною. Крім того, саме здорові молочні зуби є запорукою появи здорових постійних зубів і формування правильного прикусу в дорослому віці.

Найчастіше, у дітей виявляють карієс та пульпіт. Досить часто перші прояви карієсу бувають непомітними та ігноруються батьками, але згодом утворюються каріозні порожнини, які неможливо не помітити. Карієс - це бактеріологічне захворювання. Багато дітей нехтують регулярним чищенням зубів, а їх батьки частенько люблять потішити їх солоденьким - такий варіант є найоптимальнішим для утворення карієсу на зубах малечі. Коли карієс протікає безсимптомно і не дається в знаки, бактерії проникають вглиб зуба до кореня і це дає ускладнену форму карієсу - пульпіт. Зазвичай пульпіт супроводжується болісними відчуттями при харчуванні: їжа потрапляє до каріозного отвору. Також пульпіт характеризується частими болями вночі. Після таких безсонних ночей батьки зазвичай приводять дітей до стоматолога. 

Close-up of little boy opening his mouth wide during inspection of oral cavity

Звичайно, домовитись з дитиною про лікарське втручання буває доволі важко. У нашій клініці ми використовуємо сучасні технології і можемо вилікувати карієс та пульпіт без використання бормашини, якої так бояться маленькі діти. Свердління зуба відбувається за допомогою повітряної абразії апаратом Sandman. Під великим тиском подається дрібнодисперсний порошок, який, можна сказати, замінює свердло. Процедура дуже нагадує професійну чистку зубів, яка є абсолютно безболісною та швидкою.

  1. Встановлюємо брекети

Задля уникнення неправильного прикусу та забезпечення гарної посмішки у дитини встановлюють брекет-системи. Вони бувають різні : металеві, пластикові, керамічні, сапфірові. Загалом, вибір широкий. Процес їх встановлення не займає багато часу і не є болісним завдяки найновішим технологіям, які ми використовуємо у нашій клініці.

  1. Вчимо дітей змалечку правильному щоденному чищенню зубів

Насправді не всі дорослі вміють правильно чистити зуби. Що ж казати про діточок? Правильна щоденна гігієна - запорука здорових зубів! Ми навчаємо та показуємо нашим маленьким пацієнтам, як правильно чистити зуби зубною щіткою - які рухи здійснювати, як правильно тримати щітку тощо.detskaya-stomatologiya_1

Запрошуємо Вас та Ваших діточок до нашої клініки! Ми робимо все якісно, швидко та безболісно! Переконайтесь у цьому!